- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 120
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Halloumi | 120 |
Sůl | 5 |
Žampiony | 180 |
Brokolice | 220 |
Víno bílé suché | 100 |
Rajčata konzervovaná | 850 |
Česnek | 16 |
Cibule | 120 |
Celer bulva | 100 |
Mrkev | 100 |
Fazole červené (v suchém stavu) | 200 |
Olej řepkový | 12 |
Dochucovadla:
provensálské bylinky, bobkový list, celá skořice
Energetická hodnota celkem: 7035 kJ
Bílkoviny (g): 101,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 215,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 57,
Vláknina (g): 64,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1759 kJ
Bílkoviny (g): 25.3, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 53.8, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Fazole si předem namočíme a uvaříme v nové vodě (ne úplně doměkka). Cibuli a česnek nakrájíme a orestujeme na pánvi, přidáme bobkový list a celou skořici. Po chvíli přidáme nakrájenou mrkev a celer, chvíli restujeme a podlijeme vínem. Víno necháme odpařit, přidáme omyté růžičky brokolice, osolíme, přidáme provensálské bylinky a zalijeme rajčatovým pyré. Přidáme uvařené fazole a krátce společně povaříme. Na závěr přidáme pokrájené žampiony a přemístíme do zapékací mísy. Pečeme na 150°C zakryté cca 40 min, v polovině pečení přidáme na kostky nakrájený sýr halloumi. Na závěr odkryjeme a zapečeme shora při vyšší teplotě. Hmotnost hotového pokrmu cca 2130 g, en. hodnota na 100 g = 330 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.